Har du et gammelt sommerhus eller måske et kolonihavehus, hvor der sidder gamle vinduer i væggene – og synes du, at der er meget køligt i starten og slutningen af sæsonen, eller at det blæser lige lovligt meget ind? Så kan du overveje, om det giver mening at udskifte vinduerne.

At få udskiftet vinduer er ikke noget du som udgangspunkt selv skal gøre, selv om mange gør det selv. Årsagen til dette er at du kan risikere at komme til skade eller at du ikke få vinduerne monteret korrekt. Det sidste betyder at du kan risikere at de falder ud igen og kan skade andre eller at du ikke oplever den nødvendige isolering og de ikke holder så længe som de ellers kan. Derfor skal du have en tømrer eller en glarmester til at udskifte dine vinduer. Det er penge der er givet godt ud. Det kunne f.eks. være en tømrer i Ringkøbing der udskifter dine vinduer.

Råd og vejledning

I takt med at vores boliger bliver bedre og bedre isoleret, herunder bedre vinduer, er det vigtigt at du også lære hvordan du får luftet ud, så din bolig ikke bliver ødelagt af fugt og skimmelsvamp. Der kan din tømrer råde og vejlede dig i hvordan du bedst muligt får luftet ud, så dine nye vinduer og resten af huset ikke bliver ødelagt.

Dine nye vinduer kan også blive ødelagte, hvis du ikke får luftet ud. Der skal som minimum luftes ud 2 gange om ugen. Det er ikke nok bare lige at åbne et vindue på klem. Der skal være gennemtræk. Mindst 2 gange om dagen i 5-10 min.

Du skal også huske ikke at tørre tøj indendørs, holde døre åbne. Især indtil de værelser hvor i sover. Det sikre at CO2 kan blive udskiftet med frisk luft i løbet af dagen.