Sørg for at vedligeholde husets ydervægge

15 februar 2022 Niels Geckler

editorial

Det er vigtigt at vedligeholde ydervæggene på huset. Hvis du ikke selv kan overkomme opgaven, så kan du finde en maler til at udføre opgaven på malerfarum.dk.

Husets ydervægge udsættes for lidt af hvert. Det danske klima kan være hårdt ved facaden med den megen nedbør og skiftende temperaturer. Derfor er det ekstra vigtigt her på vore breddegrader at få holdt ydervæggene i god stand. 

Det klan virke som en uoverkommelig opgave at maler hele huset udvendig. Måske skal der endda først udbedres nogle skader i pudset og mursten. Og det kræver også forskelligt udstyr, for eksempel et lille stillads. Det er ikke alle, der lige ligger inde med det nødvendige udstyr til at male huset udvendig.

‘Men hvis du ikke har mod på at gøre det selv, kan du finde en maler, der kan hjælpe dig mod passende betaling. Der er mange malerfirmaer i Danmark, der kan udføre opgaven for dig.

Vælg den rette maling til facaden 

Inden du maler facaden på huset er det vigtigt at få udbedret huller og revner i væggens puds. Sørg for at få alt løst puds af, for ellers falder det bare af af sig selv på et tidspunkt og efterlade huller på den nymalede væg og det vil jo være surt.

maler farum

Når din pudsede mur er klar til at blive malet, skal du sikre dig, at du har fundet noget maling, der passer til opgaven. Hvis du har hyret en fagmand til at klare jobbet skal du ikke tænke videre over det, der bør du kunne gå ud fra, at han bruger det rigtige maling.

Det er vigtigt, at man ikke benytter en maling, der er så tæt, at den lukker fugten inde i muren. Muren skal kunne “ånde” populært sagt. Det er derfor en diffusionsåben maling, som det teknisk kaldes, du skal bruge på en væg, der indeholder fugtighed. 

Flere Nyheder