Sådan kan du tjekke, om dit træværk trænger til at blive malet

10 februar 2022 emilie_jacobsen

editorial

Har du malet træværk uden for, for eksempel et hegn eller en træterrasse, er det vigtigt, at du sørger for at tjekke, om det har brug for at blive malet. Hvis det ikke bliver malet med regelmæssige intervaller, ender du nemlig med at stå med træ, der er blevet skadet af vejr og vind. 

Men hvordan kan du så lige se, at det er tid til, at træværket bliver malet? Det kommer vi ind på her. Vi er blevet inspireret af malerherlev.dk. Det er et malerfirma, der selvfølgelig har stor erfaring med at male træværk, eftersom det er det, de arbejder med professionelt. Læs mere på https://malerherlev.dk/ 

Du bør tjekke dit træværk mindst en gang om året og gerne to for at finde ud af, om det er tid til, at træværket skal males igen. Dermed er du sikker på, at du når at få det gjort i tide. Her er fire ting, som du skal se efter. 

maler herlev

Fire ting du skal se efter, når du skal finde ud af, om dit træværk skal males 

Først og fremmest er det selvfølgelig vigtigt, at du ser efter, om der er afskallet eller løs maling. Er der det, er det selvfølgelig på tide, at du maler. Hvis malingen skaller af, har træet jo ikke den rette beskyttelse, og der kan derfor komme fugt i det. 

Du bør også se efter, om der er revner eller sprækker i træet. Er der det, kan det også være tegn på, at det er tid til at male igen. Det samme er det, hvis der er tegn på fugt, råd eller svamp. Det er jo det, som du prøver at undgå ved at male regelmæssigt. 

Endelig skal du også holde øje med, om der er synlige skjolder på træet, da det også kan være tegn på, at træet har svamp. 

Flere Nyheder