Sådan hænger du en lampe op

09 august 2021
Steffen Hansen

En lampe er en fantastisk måde at ændre atmosfæren i et rum. Den kan ændre indtrykket af et rum alt afhængig af lyset der kommer fra den, hvordan den ser ud, og hvor den hænger. Men hvordan hænger man egentlig en lampe op? Her er 5 trin til, hvordan du kan hænge en lampe op.

Start med at slå strømmen fra

Som uerfaren, så anbefaler vi at du slår strømmen fra i hele huset eller lejligheden, når du skal hænge din lampe op. På den måde sikrer du dig, at du ikke får stød ved en fejl.

Find det korrekte værktøj

Til at hænge en lampe op anbefaler vi, at du har en stige, en lille ligekærvet skruetrækker og en skævbider, hvis der skal strippes ledning.

Forbered lampeudtaget

Før du tager kablet med op, så kan du starte med at forberede lampeudtaget. Det gør du ved at fjerne afskærmningen og skrue de små skruer løs, så lampen er klar til at blive tilsluttet.

Tilslut kablet

Næste trin er nu, at du skal tilslutte kablet til lampen, så der kan gå strøm igennem det. Dette gøres ved, at du finder det lille blå kabel og skruer i N, det brune kabel skrues i L. Husk at strippe kablerne for gummi, så kablet kan lede strøm.

Test lampen

Når kablet er sat til, kan du tænde for strømmen og teste lampen. Har du gjort det korrekt, så skal der meget gerne komme lys i lampen med det samme du trykker på kontakten.

Få hjælp af en professionel

Virker ovenstående trin ikke for dig, så kan det være en idé at få hjælp fra en professionel. Du kan finde en elektriker i Ballerup, eller den by du kommer fra, og få dem til at hænge lampen op for dig. Det bør ikke tage meget mere end 10 minutter, så forbered gerne flere opgaver, da man typisk betaler pr. påbegyndte halve time.

Flere Nyheder