Sådan forlænger du levetiden på dit trægulv

16 februar 2021 Silje_Marketingtime

I ca. 8 ud af 10 husstande i Danmark finder du et trægulv. Trægulve er derfor utrolige populære i Danmark, og det har de egentlig altid været. Hvert trægulv er unikt, hvorfor det også er noget helt særligt. Trægulve kan give noget varme, sjæl og hygge til hjemmet, som de andre gulvtyper ikke kan give på samme måde. 

På grund af den store popularitet, er der også løbende sket en stor udvikling af trægulve. Du kan i dag finde trægulve i mange forskellige stilarter, træsorter og varianter, så der altid er noget at finde for enhver smag. Her skal du være opmærksom på at kvaliteten kan være forskellige fra det ene til det andet trægulv. 

Hvordan forlænger du levetiden på dit trægulv?

Et trægulv kan ikke holde sig pænt for altid. Der vil med årene komme naturligt slidt og mærker på trægulvets overflade. Det har du heldigvis mulighed for at forhindre en smule ved at få udført en overfladebehandling af dit trægulv. Det kan du enten gøre, når du får lagt trægulv, eller i forbindelse med en gulvafslibning. Dermed har du en stærkere overflade som beskytter mod ridser, mærker og generelt slidtage med årene. 

Hvilken overfladebehandling skal du vælge?

Der findes forskellige typer af overfladebehandlinger. Du kan enten vælge en almindelig lak, som giver trægulvet en flot glans. Det er også noget der springer i øjnene, når man træder ind i et rummet. Herudover kan du vælge mellem lud hvid eller lud klar overfladebehandling. Hvis du f.eks. har malet dit trægulv, kan du vælge en farvet olie som overfladebehandling for dit trægulv.

Uanset hvad er det vigtigt løbende at vedligeholde dit trægulv. Det vil sige, at du løbende bør give det en overfladebehandling for at trægulvet bedre kan stå imod ridser og mærker, som kommer fra dagligdagen.

Bliv klogere på, hvilken behandling eller gulvpleje du skal vælge her hos https://www.harpixgulv.dk/services/gulvbehandling-og-pleje.

Flere Nyheder