Overvej privatskole til dit barn

05 august 2022 admin

editorial

Er du i tvivl om hvilken skole som er bedst for dit barn? Så bør du gøre din research grundigt. Inden du beslutter dig endeligt for hvilken skole, som skal forestå uddannelsen af dit barn i løbet af dets formative år, bør du tage et kig på samtlige muligheder i dit område.

Her vil du typisk finde et antal kommunalt drevne skoler, som udgør det offentlige tilbud til børn i den skolesøgende alder. Men du kan også med stor fordel tjekke de lokale privatskoler.

Hvad er en privatskole?

En privatskole er en uddannelsesinstitution, der primært finansieres af undervisningsgebyrer. Det betyder at du, selv om skolen modtager et vist offentligt tilskud, selv skal betale for en del af dit barns skolegang

Der er en række fordele ved at sende dit barn på en privatskole. En af disse er, at privatskoler ofte har små klassestørrelser. Dette giver mulighed for at give mere individuel opmærksomhed til hvert enkelt barn og resulterer i bedre akademiske resultater i gennemsnit.

privatskole

En anden fordel ved privatskoler er, at de typisk har en mere streng optagelsesproces. Børn, der går på privatskoler, har derfor tendens til at komme fra familier med højere indkomster og højere uddannelsesniveauer. Denne socioøkonomiske status har vist sig at være forbundet med bedre uddannelsesresultater i gennemsnit.

En af de vigtigste fordele ved en privatskole er, at de selv kan vælge deres lærerkræfter. Det giver dem mulighed for at screene lærerne med hensyn til færdigheder og kvalifikationer og sammensætte et lærerkollegium af lærere, der supplerer hinanden godt på det faglige og personlige plan, og samtidig understøtter skolens overordnede vision og mission. Privatskoler har desuden som nævnt oven for typisk små klasser, hvilket giver børnene mere individuel opmærksomhed fra lærerne.

Hvis du leder efter en velfungerende privatskole i København, kan du altid tjekke Johannesskolen via skolens hjemmeside johannesskolen.dk.

Flere Nyheder