Kan man få lavet et pasfoto i andre lande?

12 januar 2021 anders_lundtang_hansen
Kan man få lavet et pasfoto i andre lande?

Lad os sige, at du er dansk statsborger med dansk pas, men du har boet og arbejdet i udlandet i mange år.

En dag skal du retur til DK for at besøge familie og venner, og har ren tilfældighed kigger du lige i dit pas, hvor du så kan se, at det er et virkelig forældet foto af dig, der er, som du gerne vil have udskiftet.

Men du orker ikke at risikere noget, når du ankommer til lufthavnen, og de så ikke kan genkende dig på billedet, og du så eventuelt ikke kommer ud at flyve.

Så du stryger lige ind til en billedforretning, der har forstand på at tage pasfoto også, så du lige kan nå det på vejen.

Og det gik da også tjept, og du skulle da dårligt betale noget for ulejligheden!

Det var da smart og noget, som du overvejer at anbefale til andre, men er det nu også en smart idé?

Der er særlige regler ved pasfoto

Hvert sit land har nemlig specielle regler for, hvordan man skal fremstå i ens pas, og hvis man besøger en fotoforretning i udlandet og siger, man skal have et pasfoto, så kan de tro, man bare skal have det til et pas i det pågældende land.

Derfor skal man påpege dette, men selv her ved fotografen måske ikke, hvordan reglerne er i Danmark.

Desuden er det også de danske myndigheder, der skal lave dette nye pas, og her er det trods alt smartere at vente, til det gamle pas alligevel udløber.

Man forandrer sig jo med tiden, så selvom man ikke ligner “sig selv” på det gamle pasbillede, så er det bare sådan, som det er.

Få derfor taget dit pasbillede i en dansk forretning. Det kunne blandt andet være hos https://www.solroedfoto.dk/pasfoto .

Så går du derfra med et passende pasfoto til et dansk pas, der er lavet efter reglerne.

Flere Nyheder