Hvornår trænger fugerne til fornyelse?

27 juli 2020 cecilie_mortensen

Hvis du er boligejer, så er du nok allerede bekendt med de mange forskellige gøremål, som også hører med. Og det har både sin charme og sin hovedpine – men, der er god grund til, at du har et godt øje for, hvornår forskellige dele af boligen trænger til fornyelse. Det gælder også for murværkets fuger. 

Fugerne på en bolig er med til at holde sammen på murværket. Desuden kan ødelagte fuger gøre det nemmere for fugt og frost at trænge ind til isoleringen, og der kan opstå frostspringninger. Som du måske også tænker, så har fugerne en vigtig rolle, og derfor skal fugerne også helst være helt intakte, så de kan løfte deres opgave. Men hvis du allerede nu kan se, at fugerne ikke helt er, hvad de engang har været, hvordan skal de så omfuges? Det skal vi prøve at kigge på. 

Når tiden er kommet til en omfugning

Når du oplever disse ting med dine fuger, så kan det være tid til en omfugning: 

– Du kan skrabe noget af fugen ud. 

– Du kan se huller i fugen.

– I bestemte områder mangler der fuge. 

– Dine fuger eller mursten har revner. 

– Du kan se frostsprængninger. 

Disse ting burde være rimelig håndgribelige at kaste sig over, når du skal gennemgå dine fuger. Hvis du kan se, at flere at en eller flere af tingene på listen karakteriserer dine fuger, så kontakt endelig gerne en professionel. På den måde er du også sikker på, at du kommer i de bedst mulige hænder, når der skal laves noget på din bolig. Det er nemlig ret vigtigt, at arbejdet laves af høj kvalitet. 

Alt efter hvilket firma du kontakter, kan der være flere års garanti at hente på det arbejde, der laves – og det er selvfølgelig kun en fordel for dig. 

Når du skal finde et firma til opgaven, kan du starte her: https://www.mjofacdeudkrads.dk/

Flere Nyheder