Hvornår har du brug for lækagesporing?

29 september 2021 emilie_jacobsen

Måske har du hørt om lækagesporing, men er lidt i tvivl om, hvornår du lige har brug for det. Det er en god ide, at du har styr på det. Når du først har brug for det, har du jo ikke lyst til at bruge en masse tid på at finde ud af, om det nu vil være det rette for dig eller ej. 

Du har brug for lækagesporing, hvis der er hul på et af dine vandrør eller varmerør, og du ikke kan se, hvor hullet er. Sporingen kan både foregå under jorden, i dine vægge og under dit gulv. Dermed er det altså hurtigt at finde frem til, hvor lækagen er. Det betyder, at du ikke behøver at bruge en masse penge på at få banket et større hul i væggen eller grave et større hul i gulvet for at finde frem til den. 

Et af de firmaer, der kan hjælpe dig med at udføre lækagesporing, er Aarhus Termografi. De har stor erfaring på området. De kan derfor hjælpe dig i mange forskellige situationer. 

Sådan foregår lækagesporing 

Lækagesporing foregår helt præcist ved, at der enten bliver indsprøjtet isotopvæske eller en sporingsgas. Isotopvæsken bliver brugt på lækager over jorden. Der er det muligt at sige med nogle få centimeters nøjagtighed, hvor lækagen er. 

Sporingsgas bliver brugt på lækager under jorden. Det er kun muligt at måle isotopvæske ned i en dybde på 40 cm. Derfor er det ikke muligt at bruge det på rør under jorden. Det er ikke helt så effektivt som isotopvæske at bruge. Det kan kun forudsige nøjagtigheden med ned til en halv til en hel meter. Det er dog stadig langt mere præcist end hvis, du skulle stå over jorden og prøve at gætte dig til, hvor lækagen var. Der kunne du jo ende med at grave mange meter op, før du havde fundet den. 

Flere Nyheder