Hvordan ved jeg, om jeg har brug for et høreapparat?

03 december 2020 astrid_pedersen

Hvis du har mistanke om et begyndende eller igangværende høretab, er det en god idé at være opmærksom på dagligdagens lyde. Tab af hørelse sker ofte gradvist, og da hørenedsættelsen således kommer snigende, er det ikke sikkert at du lige pludselig finder ud af det. Du skal for eksempel bede dine nærmeste om at fortælle dig om du ofte beder dem gentage sig selv – eller om de føler at du ganske enkelt ikke hører efter hvad de siger.

Har du små børn eller børnebørn kan det virke ekstra svært at skelne de enkelte ord når de taler – ikke fordi de nødvendigvis taler utydeligt, men fordi de høje frekvenser som oftest er de første der ryger sig en tur. Derfor kan det også være at du undrer dig over hvorfor fuglene ikke længere synger i træerne om foråret. Det er ikke sikkert at de er væk. Det kan sagtens være fordi du ikke længere kan høre dem.

Det kan godt virke helt utroligt træls at skulle sige farvel til sin hørelse. Den kommer nemlig ikke igen – tvært imod vil forfaldet blot fortsætte hen over årene indtil den faktisk er helt væk. Den gode nyheds er at du ikke behøver at miste din hørelse. Med moderne høreapparat kan det faktisk lade sig gøre at genskabe store dele af den tabte hørelse, så du atter kan nyde de fine nuancer af klassisk musik, glæde dig over fuglenes fløjt og kvidren, eller høre hvad børn eller børnebørn ønsker at fortælle dig.

Hvor kan jeg finde et kvalitetshøreapparat i Roskilde?

Hos Speciallægens Høreklinik ApS i midten af Roskilde kan du få hjælp til såvel høretest og udmåling til høreapparat som valg af det helt rigtige af slagsen. Du kan læse mere, og bestille tid til en konsultation på Speciallægens Høreklinik ApS’ hjemmeside slhk.dk

Flere Nyheder