Hvor længe kan man selv holde til transport?

20 juni 2020 anders_lundtang_hansen

Du kender sikkert det, at man har små børn på bagsædet, der hyler om, at de skal enten tisse, vil underholdes, have at vide, hvornår man er der; og generelt er det bare med til at gøre turen ulidelig.

Men har du nogensinde tænkt på dig selv, og hvad du kan holde til med transport?

Det er jo lidt at sammenligne med, når man transporterer kreaturer med videre i den slags transporter, forskellen er bare, at man har det markant bedre, end hvad dyrene kan prale ad.

Men det er også med til at gøre, at man kan blive for magelig og overvurdere, hvad man egentlig kan holde til, når man skal transportere sig selv.

Ja, man har aircondition i sådan en bil, og man kan høre musik, og hvis der er passagerer med, som har det som en selv, så gør det også transporten markant lettere at gennemføre, fordi man så har nogle, man kan snakke med imens.

Men her kan man så også komme til at overvurdere, hvad man selv evner.

Man begynder nemlig at blive lidt træt, man ender med at køre på autopilot i ens indre hjerne, og det begynder at blive mørkt, men man VIL bare gerne nå frem, inden det bliver alt for sent, så man ikke behøver at tage en overnatning midt i ingenting.

Men vidste du, at det faktisk er lige så farligt at være træt bag et rat, som det er at være fuld eller påvirket af narkotika?

Det nedsætter nemlig ens evne til at reagere og tage bestik af ens kørsel og resten af trafikken. Der er en grund til, at søvntortur er en ting.

Man ender måske med at se syner, og så er den virkelig gal.

Det er ikke værd at sætte livet på spil for, hvis man bedømmer, at man er træt, og det er ikke nok at tanke snacks og tage en lille pause – tag et hvil for dagen og kør videre i morgen.

Flere Nyheder