Hvad er en blokvogn?

11 maj 2020 anders_lundtang_hansen

Order blokvogn kan måske i sig selv virke lidt vildledende, for der er ikke tale om en blok på en vogn eller en vogn, der er formet som en blok, hvor man for eksempel kunne have et arbejdsskur på, som man kan trække rundt.

Hvis man ikke vidste bedre og fik præsentere en blokvogn for en, så ville mange mennesker nok udbryde at, nå, der er da bare tale om en lastbil!

Det er også lidt korrekt, men det er en meget speciel type af lastvognsdel, vi har med at gøre her, og lastvogn er da også mere korrekt at bruge som term, da ordet vogn kommer ind i billedet igen.

Normalt kendetegnes en lastbil jo af sit førerhus, hvor man kan koble flere partier bagefter, som kan være leddele til lastbilen, så man kører som et helt vogntog – der var vognen igen – eller man blot har hægtet noget mindre bag på ens anhængertræk.

Det er det smarte ved en lastbil, at man næsten kan konstruere den til at transportere det meste af det, som man har brug for og kan omforme den dertil.

En blokvogn er så et led i denne proces, som man kan sætte bagefter på lastbilen, hvor der ofte er meget plads, der skal bruges hertil.

Lidt flabet kan man sige, at det minder om et stort salatfad, hvor der virkelig er plads til at have mange ting på, som måske ikke lige passer ind i en container for eksempel.

Dette kan være maskiner og køretøjer, man skal bruge til vejarbejde eller i byggebranchen, som man så skal have transporteret rundt, fordi de ikke er godkendt til at køre på almindelige veje, eller de simpelthen kører for langsomt.

Så kan man sætte dem op på en blokvogn og lade en lastbil transportere dem frem og tilbage efter, hvor man skal bruge dem.

Flere Nyheder