Giv køer bedre trivsel i deres stalde med betonspalter

28 august 2020 Silje_Marketingtime

Når man driver et landbrug, så er det selvfølgelig et must, at ens landbrugsdyr trives og har det godt. Det er uanset hvor store eller små dyrene måtte være. Derfor er der også forskellige initiativer, man som landmand kan gøre. En af de ting er at investere i betonspalter. 

Hvad er betonspalter? 

Betonspalter er noget, man kan bruge til det underlag, der er i stalde. Det kan være ekstra ideelt, hvis man har køer og vil give dem et godt gangareal at gå rundt på. Det har nemlig meget at sige, hvilket underlag de går på – for i perioder er de selvfølgelig meget i staldene. 

Beton spalter kommer i mange forskellige typer – det betyder også, at de kan have forskellige egenskaber, man kan tilvælge. Du kan f.eks. få betonspalter, som er rillede. Det er med til at give køerne et bedre underlagt, da gulvet bliver mindre glat. Og det har selvfølgelig meget at sige for, hvor rart det er for køerne at gå på. Derfor beskrives betonspalter også som noget, der kan være med til at skabe større trivsel i staldene

Du kan også vælge betonspalter, hvor køernes afføring kan ryge direkte ned i en gylletank under gulvet. Og selvfølgelig samtidig med at ammoniakgasser ikke kan ryge op igen. Lige præcis denne type betonspalter er også udstyret med gummi-indsatser. Det har selvfølgelig også betydning for køernes klove, da det kun giver et let slid. 

Som du måske allerede kan fornemme, så har det meget at sige, hvilket gulv der bruges i de forskellige stalde. Det kan du måske endnu bedre forholde dig til, hvis du overvejer det gulv, du har derhjemme. Her er det meget mere rart for os, at vi kan have trægulve eller gulvtæpper i de rum, vi bruger mest – for det er bare mere behageligt at gå på. 

Flere Nyheder