Giv gulvet dets glans igen med en gulvafslibning

04 august 2020 astrid_pedersen

Et trægulv er, såfremt træværket ellers er sundt og gulvet solidt og intakt – et ubetinget aktiv for en bolig. Huse og lejligheder som er forsynet med massive trægulve er bare mere værd ved et salg end tilsvarende boliger hvor hele eller dele af gulvet er skiftet ud.

Ideelt set er en bolig forsynet med et originalt trægulv – det vil sige et gulv som er lagt i forbindelse med opførelse af bygningen. Den gang træværk var standard som gulvbelægnings materiale anvendtes nemlig fortrinsvis kvalitets træ fra massive sorter. Gulvet skulle jo helst kunne holde til mange års daglig anvendelse.

Skal du have lagt et tilsvarende gulv den dag i dag vil det blive enormt dyrt, både i arbejdstimer og i materialer. Derfor handler det om at passe rigtig godt på trægulvet i din bolig. Det kan hurtigt vise sig at være umagen værd i en salgs situation.

Hvad stiller jeg op med mit grimme og slidte trægulv?

Det kan selvfølgelig godt være svært at få øje på værdien i et trægulv som igennem år – måske endda årtier – er blevet forsømt. Et slidt og medtaget trægulv hvis overflade er præget af slidspor fra nedtrådt støv, pletter og skjolder fra spildte væsker samt myriader af ridser, splinter og mindre skrammer kan godt synes ganske uindbydende.

Men til alt held vil denne form for slitage sjældent stikke dybere end 1 – 2 millimeter. Og det svarer fint til den mængde at træværkets overflade som fjernes ved en gulvafslibning.

Hvor kan jeg få hjælp til gulvafslibning og efterbehandling af mit gulv?

Skal gulvet således stråle igen bør du få fat på dit lokale gulvfirma. Med en dygtig og erfaren gulvmand bag gulvafslibning maskinen er du garanteret det optimale resultat: Et smukt og stærkt trægulv som du kan have glæde af i mange år. Læs mere om gulvafslibning på dbf-gulvservice.dk

Flere Nyheder