Foregår nedrivning på samme måde som nedbrydning?

20 juni 2020 anders_lundtang_hansen

Kært barn har mange navne, og nogle gange kan man da også godt komme til at blande udtrykkene sammen. Nogle gange sker det endda i sådan en grad, at det bliver en del af sproget, hvorfor man ikke tænker over, at man mener det ene, selvom man siger det andet.

Et godt eksempel her kan være, når man taler om nedrivning, som man kan få foretaget af https://www.xn--bgelund-maskinstation-qfc.dk/ 

Men kan man så sige, at de også udfører nedbrydning?

Det kan man sådan set godt, men siden de er fagfolk, så vil de nok skelne mellem nedrivning og nedbrydning, men for os andre, almindelige mennesker virker de to ting jo ens, så hvorfor er de så ikke ens?

Man kan jo sige, at når man river noget ned, så decimerer man det jo i størrelse, og det er vel også en form for nedbrydning.

Dog kan man lidt sammenligne det med, da du legede med klodser som lille: Når du var færdig med at bygge noget med dem, og du ville bygge noget nyt, så rev du jo det gamle ned, men du nedbrød det ikke.

For hvis du havde brudt konstruktionen ned, så havde det også være ensbetydende med, at du havde ødelagt klodserne.

Og det er jo trods alt ikke intentionen, for du vil jo gerne bruge dem igen til at bygge noget nyt, og det ville blive dyrt at købe nye klodser til dig hver gang.

Så kan man så sige, at når man river noget ned, så er det ikke sikkert, at man genbruger sagerne igen en til en, for der er jo en grund til, at man river det ned, fordi materialerne måske ikke kan bruges mere.

Men nogle af tingene kan man så genbruge, mens man er nødt til at smide andet ud – og her kan man så tale om, at man nedbryder det.

Flere Nyheder