Har du et hus, et sommerhus eller en kolonihave er det vigtigt, at du jævnligt går din bolig og have igennem for at forebygge uvelkomment besøg af skadedyr. Det er umuligt fuldstændigt at undgå dem, men der er meget, du kan gøre for at din grund ikke er et tagselvbord.

Der findes skadedyr der måske ikke er deres navn værdig, men der er bestemt også dem der kan ødelægge hele din bolig. Af de mere uskadelige skadedyr er f.eks. myre. Af de skadelige høre rotter til de værste. Uanset hvilken form for skadedyr du har, kan du kontakte skadedyrsbekæmpelse i Rødovre.

Ryd op

For at sikre at din grund ikke er et tag selvbord for skadedyr, er det vigtigt at du får ryddet op på din grund. Som i at få ryddet op. Mørke fugtige områder er den rene tag selv bord. Nedfaldsfrugter er mad hele vinteren. En brændestabel er den ideelle redde til at lave flere små og nyttede rotteunger.

Gå din bolig igennem. Er der steder hvor rotter, mus eller bier kan komme ind i din bolig. Oppe som nede. Det kan være selv det mindste hul. Rotter kan klatre op og komme ind af selv de mindste huller. Husk at 2 rotter på kort tid kan blive til 400. 

Din kloak

En af de steder du også skal være opmærksom på er din kloak. Det er for rotter det perfekte sted. Boligen over alle boliger. Begynder der at lugte på din grund, bør du derfor kontakte din lokale kloakmester og få ham til at lave en TV-inspektion af din kloak. Du kan med fordel få ham til at sætte et filter op på den dem af din kloak, der fører op til dit bolig. Dermed sikre du dig at rotter ikke kan komme ind i din bolig via din kloak.