Skal der oprettes nye strøm udtag i din bolig – for eksempel i forbindelse med en istandsættelse? Så bør du få fat på dit lokale elektriker firma.

Hvorfor kan jeg ikke bare selv trække de ledninger?

Måske synes du at elektriker arbejde virker simpelt – i hvert fald i det omfang du skal anvende det. Derfor ser du sikkert dig selv udmærket i stand til at udføre dette stykke arbejde og løse elektriker opgaver i din bolig. Men her skal du være opmærksom på at du faktisk ifølge gældende dansk lovgivning ikke må røre ved det er karakteriseres som de fast elektriske installationer i ejendommen.

Disse er kendetegnet ved ikke umiddelbart at kunne skrues løs og tages med ud af bygningen. Du må gerne selv skifte en sikring når den springer, men ikke udskifte hfi relæet. På samme måde må du gerne skrue en ny pære i, men ikke selv trække nye kabler og oprette nye strøm udtag til din lampe. Her skal der en autoriseret el installatør eller elektriker på banen.

Denne regel er lavet for at beskytte dig og andre beboere i ejendommen – ikke for at gøre elektrikerne rige. Du kan nemlig komme noget så galt af sted hvis du selv forsøger dig som elektriker eller el installatør. En kortslutning i en fejlagtigt opsat installation kan medføre brand i de strømførende ledninger i hele bygningen, hvilket kan få fatal udgang. Denne type brand breder sig temmelig hurtigt – også opad.

Selv om du ikke får andre menneskers liv eller førlighed på samvittigheden vil det blive rigtig dyrt for dig at afstedkomme en sådan misere. Dit forsikrings selskab vil nemlig sandsynligvis ikke dække udgifter i forbindelse med udbedring af de skader en sådan brand forårsager. Og så havde det trods alt været billigere at hyre en autoriseret el installatør eller elektriker.

Du kan finde din lokale elektriker hos W. Johansen El ApS – læs mere på w-teknik.dk