Find den bedste bedemand i Thisted og Salling

05 januar 2022 astrid_pedersen

editorial

Har du netop mistet en person du holder af, og står du for at skulle arrangere begravelse eller bisættelse? Så bør du alliere dig med en dygtig lokal bedemand.

Hvad laver en bedemand?

En bedemand er en fagperson som forestår alle de væsentlige opgaver i forbindelse med en begravelse eller bisættelse. Det er bedemanden som sørger for at den afdøde bliver iført ligklæder og lagt i kiste lige efter dødsfaldet, og transporteret til det nærmeste kapel.

Her skal den afdøde opbevares inden begravelsen eller kremeringen – og i mellemtiden vil bedemanden tilse den afdøde hver dag for at tjekke om alting er som det skal være.

image

Hos en bedemand kan du få hjælp til forberedelse og afvikling af bisættelsen samt alt hvad der til hører. Hvis du ikke er stedkendt i det sogn hvor din nyligt afdøde ven eller slægtning var hjemmehørende, og derfor skal bisættes, kan en lokalt kendt bedemand hjælpe dig med at foranstalte kontakt til eksempelvis præsten og kirkekontoret i det pågældende sogn.

En bedemand som residerer i det område hvor begravelsen eller bisættelsen skal afholdes vil samtidig have de stærkeste forudsætninger for at kunne finde den rette lokation – for eksempel en restaurant eller et forsamlingshus – for eventuelt efterfølgende gravøl, reception eller frokost.

Lad bedemand hjælpe med papirarbejdet

Der ud over kan bedemanden hjælpe dig med en række praktiske foranstaltninger så som for eksempel rettidig udfyldelse og indsendelse af dødsanmeldelse samt indhentning af begravelses hjælp fra kommunen eller den afdødes egen forsikring. Og bedemand hjælper gerne med at udfærdige en dødsannonce hvis dette ønskes.

Find din lokale bedemand i Salling

Hvis begravelsen skal foregå fra et sogn i eller i nærheden af Salling kan du med fordel benytte Vesters Begravelsesforretning – en af de mere velrenommerede begravelsesforretninger i Salling og omegn. Klik ind og læs mere på https://vester-begr.dk/bedemand-salling/ 

Flere Nyheder