Få tjekket din kloak

06 april 2020 lotte_hindsberg

Hvis du har et hus eller et sommerhus er det dit ansvar at sikre at kloakken på din grund er i orden og der enten ikke er et hul, at den er stoppet eller fuld af rotter. Hvis du er i tvivl om at der er noget galt, skal du kontakte en kloakmester og få ham til at undersøge din kloak. Det er ikke lovligt selv at tjekke og rense kloakken. Det skal gøres af en autoriseret kloakmester, da vores almene helbred er afhængige af at vores kloakker fungere bedst muligt.  

Bestil kloakservice

Hvis du bor i området omkring Silkeborg kan du med fordel bestille kloakservice i Silkeborg, uanset om du er en del af kloaksystemet eller har en septiktank.

Hvis du er en del af kloaksystemet, kan du bestille en kloakmester til at komme og få foretaget en TV-inspektion af din kloak. Få kloakmesteren til at kontakte dig, inden han foretager sig noget, så du ikke kommer hjem til en uventet stor ekstra regning. 

Hvis det viser sig at der er f.eks. er rotter har du pligt til at kontakte kommunen, så de kan sende en uddannet rottebekæmper ud og få sat fælder og gift ud.

Hvis dit hus eller sommerhus ikke er en del af kloaksystemet og det er der mange der ikke er, da systemet kun er 150 år og det endnu ikke er landsdækkende, har du sikkert en eller anden form for septiktank, som skal tømmes når den er fuld. Det er en af kloakmesterenes opgaver at komme og tømme tanken og sikre at den er i god stand. 

Inden vi fik vores nuværende kloaksystem var det almindeligt at der kørte en hestevogn rundt om natten og samlede affald og toiletspande ind. Det var altid en god ide at være på god fod med manden, da han ellers havde en tendens til at spilde.

Flere Nyheder