Noget det mange danskere syntes er noget af det bedste ved sommeren, er at sidde på deres træterrasse omgivet af deres familie og gode venner med gang i grillen og hvad der ellers høre til en god dag og aften. Men har man en træterrasse og andet træværk er det vigtigt at det bliver vedligeholdt for at det ikke rådner.

Det skal gennemgåes, gamle rådne planker skal udskiftes og det skal have maling for at det ikke rådner. Det er noget du selv kan gøre, men du kan også få en maler i Hadsten til at stå for opgaven.

Den vigtige sandblæsning

Hvis du gerne vil have det bedste resultat, er det en god ide at starte med at få sandblæst træværket. En sandblæsning vil fjerne hvad der må være af gammel maling, grønne alger og skidt og snavs og det efterlader træet rent. Det anbefales at der kun bruges fint sand, så træet ikke bliver ødelagt og det skal have tid til at tørre, inden der males. 

Som en ekstra bonus er det nemmere at gennemgå træet og undersøge om der er noget der trænger til en udskiftning inden der males.

Find en håndværker til opgaven

Med mindre du allerede har en maler som du har god erfaring med bør du kontakte mindst 3 forskellige og ikke bare acceptere den første og bedste. Ved at kontakte flere får du et godt overblik over prisniveauet. Du bør også bede om at få at vide hvilken maling der bruges. Det er vigtigt at det er en god kvalitetsmaling, da der ellers skal males igen langt hurtigere, end hvis det var en god maling.

Det er også en god ide at undersøge hvad der står på Trustpilot eller et andet sammenligningssted. Har tidligere kunder været glade og tilfredse eller har de ikke været imponeret.