Få hjælp til køb af bolig uden om mægler

21 januar 2022 Peter Mortensen

editorial

Selvom de fleste boliger handles ved hjælp af en ejendomsmægler, sker det dog også jævnligt, at huse og lejligheder skifter hænder, uden en mægler er involveret. Dette kaldes selvsalg, og hvis du har set dig lun på en bolig der er sat til salg uden mægler, er der en række ting, du skal være opmærksom på. Læs med her og få gode råd.

Grunden til at nogle vælger selv at sælge deres bolig er, at der kan være mange penge at spare ved ikke at have en mægler med. Dette kan også komme dig som køber til gavn, i og med at regningen til mægler ofte kommer oven i boligens pris. Herudover er selvsalg slet ikke så kompliceret, som mange tror.

 

boligadvokat

Få hjælp fra en boligadvokat

Når du vil købe et hus, lejlighed eller fritidsbolig uden om mægler, kan du med fordel kontakte en boligadvokat med henblik på berigtigelse af ejendomshandel. Men hvad er det? Der er tale om betegnelsen for at gennemføre selve handlen og efter de vilkår, køber og sælger har indgået aftale om i købsaftalen. Ved berigtigelse af handlen får du som køber ejendomsretten til ejendommen mod betaling af købesummen. Man kan altså sige, at der er tale om selve handlen.

Det kan lyde ret enkelt, men i berigtigelsen ligger der en række forhold, som skal være opfyldt for at berigtigelsen kan foretages. Det drejer sig blandt andet om udarbejdelse af skøde og indhentning af sælgers godkendelse heraf. Boligadvokaten sørger også for at skødet underskrives af alle parter og bliver tinglyst. Disse ting har man som almindelig borger ikke mulighed for at gøre selv, så derfor er det nødvendigt at have en fagperson med, når man handler ved selvsalg.

Glem ikke tilstandsrapporten

Når man som køber ønsker at købe en bolig ved selvsalg, bør man sikre sig, at huset er i den stand, man tror, det er. Her bør man som minimum anmode om en tilstandsrapport, hvor fejl og mangler ved boligen fremgår. Her kan man eksempelvis se, om taget skal skiftes indenfor kort tid, og der dermed skal tages højde for det i boligens pris. Også andre ting som energiforbrug eller skader der skal udbedres vil fremgå i tilstandsrapporten, og det er altså derfor af stor vigtighed at få adgang til denne, da der kan være skader, man ikke umiddelbart kan se.

Herudover kan det være en god idé at alliere sig med en ven eller et familiemedlem, der har forstand på huse og hushandler og tage denne med ud at se huset inden man beslutter sig. To par øjne ser som bekendt bedre end ét, og ved en så stor ting som en hushandel bør man gøre sig umage og forsøge at undgå potentielle faldgruber.

Flere Nyheder