Få hjælp af en maler til dine gamle vægge

10 februar 2022 Niels Geckler

editorial

Hvis du skal male væggen i et gammelt hus, vil det ofte være en god idé at gå helt til bunds med opgaven – få fjernet gammel tapet på væggen, pudset den op og få nyt tapet på, inden den males op.

Ofte vil det være sådan i et gammelt hus, at der sidder et tykt lag tapet på væggen. Der er sat nyt tapet uden på det gamle igen og igen uden at man har fjernet det, der sad der i forvejen. I længen kommer det til at se grimt ud, fordi det bliver sværere og sværere at få til at sidde ordenligt og fordi der let kommer buler og runker.

Tidliger brugte man en særlig tapetafdamper, hvor man opløste det gamle tapetklister ved hjælp af damp. Det er i dag afløst af en tapetopløser, et kemisk middel, der påføres og skal sidde i nogen tid. Når det har fået lov at virke, kan tapetet kradses af med en spartel eller en tapetstripper.

Giv den afrensede væg en god finish

Efter at tapetet er fjernet, skal alt fnuller og små papirstumper væk og så er du klar til at reparere de huller og revner, der viser sig i væggen. I et gammelt hus er det næsten umuligt at få væggen fuldstændigt jævn men en dygtig og erfarne fagmand kan for det meste få en flot overfalde med brug af sandspartel. 

maler helsinge

Hvis ikke du selv har håndelaget kan det være en god idé at få en maler til at udføre arbejdet. Det vil ærgre dig at skulle se på dårligt pudsede vægge med alt for mange buler og ujævnheder, der giver skygger. Du kan for eksempel finde en maler på https://malerhelsinge.dk/

Når muren er pudset op er den klar til at der bliver sat et nyt og frisk tapet op og derefter skal der blot males.

Flere Nyheder