få en frisk start med friske farver

12 februar 2022 Niels Geckler

editorial

Med friske farver på hjemmets vægge får du en ny start. Er du træt af dine hvide vægge, så han du finde en maler på malerballerup.dk, hvis du bor på de kanter.

I mange danske hjem er de fleste vægge malet hvide – det er et nemt standardvalg, hvor man ikke rigtigt tager stilling til farverne. Men det bliver dermed også tit et ikke-valg og i længden er det måske lidt kedeligt. Det er heldigvis ikke nogen uoverkommelig opgave at få nye farver på væggene i boligens rum. Selv om du jo kan benytte lejligheden til at få nyt tapet også, når du alligevel er i gang. Det giver et pænere resultat, end hvis du maler oven på et slidt og laset gammelt tapet, måske i lag uden på hinanden fra mange årtier.

u behøver ikke selv at kæmpe med tapetkost, klister og maling. Der er masser af malermestre, der er klar til at påtage sig opgaven. Men vær lige opmærksom på, at alle og enhver kan kalde sig for maler. Det er ikke en beskyttet stillingsbetegnelse, men der findes en regulær uddannelse til maler. Det tager 3 til 4 år og består af både parktik og skoleophold, hvor man lærer basale teknikker og specialiserer sig i særlige områder.

Farver har stor betydning for vores psyke

maler ballerup

Der er et felt inden for psykologien, der beskæftiger sig med farvernes betydning for vores psykiske velbefindende eller mangel på samme. det er et fastslået faktum, at farverne har betydning for vores humør og stemning, men der er forskelle på hvordan vi påvirkes af de enkelte farver afhængig af kulturel baggrund, køn, alder og meget andet. 

Farvernes virkning er måske værd at tænke med ind, når du vælger farver til de forskellige rum i boligen, og måske kan du få sparring hos en erfaren maler med forstand på farver og deres samspil.

Flere Nyheder