Et altaneftersyn skal man simpelthen ikke gå hen at sparke til hjørne

07 juni 2022 anders_lundtang_hansen

editorial

Det kunne faktisk være endt i en skandale, men det gjorde det trods alt ikke.

Da det nu verdenskendte danske herrelandshold i fodbold vandt mesterskabet tilbage i 1992, kunne det være endt i en ulykke af stor kaliber, da de skulle fejres herhjemme.

For på Københavns rådhus skulle de træde ud og lade sig fejre af masserne, der var mødt frem i stor antal for at hylde dem over pokalen, men den lille altan på rådhuset, som de skulle træde ud på, havde et begrænset antal mennesker, som der måtte stå på den.

Det overholdt spillerne ikke, og den kunne i teori og praksis være væltet ned, så spillerne og dem, der stod under, var blevet knust og måske også slået ihjel.

Om det var fordi, der havde været et altaneftersyn på den, at det ikke skete, melder historien ikke om, men det siger noget om, hvor vigtigt det er med sådan et altaneftersyn.

altaneftersyn

Man skal ikke forbigå sådan et altaneftersyn

Nu skal det helst ikke gå så galt for dig derhjemme med din altan, om den er flere etager over jorden eller er tæt på grundplanen, men det kan sådan set godt ende i en katastrofe, hvis man ikke sørger for et eftersyn til den altan.

En altan kan se meget solid ud, men der kan være sket indvendige skader grundet vejret eller tryk, som der er har sat sig i det indre, og det kan ikke ses med det blotte øje.

Det er ikke altid overfladiske skader, som der er årsag til en dårlig altan, og det kan også være kosmetiske skader, som man kan rette op på, der ikke siger noget om, at altanen skal rettes til eller udskiftes.

Det er bare ikke noget, som vi almindelige mennesker selv kan bedømme, så det skal man have professionelle folk til at gøre.

Flere Nyheder