Døjer du med problemer i din kloak?

09 juni 2022 Steffen Petersen

editorial

Hvis du har problemer med din kloak, er det vigtigt, at du finder en kvalificeret VVS-mand med det samme. En VVS-mand kan hjælpe dig med at finde årsagen til problemet og løse det. Dog kan du prøve nogle ting selv, før du vælger at kontakte en VVS-mand.

Læs med i dette indlæg og hør, hvad du selv kan gøre for at løse dit problem med din kloak.

 

kloakmester

 

Tjek dit afløbsrør

Hvis du har et langsomt afløb, eller hvis toilettet er stoppet op, er det første, du bør gøre, at kontrollere afløbsrøret. Fælden er den del af røret, der buer nedad og derefter tilbage opad. Der er normalt en lille vandtætning i fælden, som forhindrer kloakgasser i at komme ind i dit hjem.

Hvis denne forsegling er brudt, kan det forårsage en tilstopning. Hvis du tror, at problemet ligger i fælden, kan du forsøge at fjerne den og rense den. For at gøre dette skal du bruge en stempel og en blikkenslager slange.

 

Hæld kogende vand i dit afløb

Hvis dit afløb er helt tilstoppet, kan du prøve at hælde kogende vand ned i afløbet. Det vil hjælpe med at løsne tilstopningen og lade vandet løbe igennem.

Pas på, at du ikke brænder dig. Du kan med fordel hælde lidt afløbsrens ned efterfølgende, hvis det kogende vand ikke fungerer. Det kan hjælpe til at fjerne noget af fedtet eller det ophobet hår i afløbet. Lad afløbsrenset virke natten over, så det når at virke.

 

Hovedkloakledning

Hvis problemet er i hovedkloakledningen, skal du ringe til en VVS-mand. Det skyldes, at hovedkloakledningen normalt er begravet under din ejendom, og du vil ikke kunne komme til den uden tungt udstyr. En VVS-mand vil have det nødvendige værktøj til at grave røret op og løse problemet. Du kan finde en dygtig kloakmester via linket her: https://kloakeksperten.dk/.

Flere Nyheder