Derfor skal du have en boligadvokat

16 september 2021 Steffen Hansen

Der er mange beslutninger og regler, som man skal forholde sig til ved enten køb eller salg af en bolig. Det kan hurtigt blive uoverskueligt og så må man ty til professionelt hjælp. I dette indlæg vil du blive klogere på, hvad en boligadvokat kan gøre for dig, og hvordan I bedst muligt kommer i mål med dit køb eller salg af bolig. 

Hvad er en boligadvokat?

En boligadvokat kan hjælpe med at rådgive dig om alt det juridiske, når du står og skal enten købe eller sælge en bolig. Det kan være alle typer af boliger, såsom lejlighed, kolonihavehus, sommerhus, andelsbolig, eller måske oprettelse af skøder, familielån eller noget helt tredje. Uanset hvad, så vil en boligadvokat give dig kompetent juridisk bistand, så du kan få din drømmebolig i hus. 

En boligadvokat vil gennemse din kontrakt og muligvis hjælpe med at besvare dine spekulationer om visse paragraffer i kontrakten. Det kan også være andre dokumenter, der kommer med i dit boligkøb. 

Hvad skal man huske?

Hvis du skal sælge eller købe en bolig, så er der mange ting, du skal have med i dine overvejelser. Det er en stor investering, hvor det kræver en trænet øje at gennemse alle de dokumenter, der kommer undervejs i processen. Her vil en boligadvokat spotte nogle ting, som du måske ikke havde lagt mærke til før. F.eks. vil en køber oftest kræve en tilstandsrapport af boligen, så den skal du også huske at have udarbejdet forinden. 

Hvor kan man finde en?

Advokater specialiserer sig inden for forskellige områder, så det er muligvis ikke alle advokatfirmaer, der har en decideret boligadvokat. Nogle advokatfirmaer har flere typer af specialister, så du kan godt være heldig at finde en, der kan hjælpe lige netop dig. Du kan hurtigt søge dig frem til forskellige advokatfirmaer, hvor de f.eks. beskæftiger sig med handel og fast ejendom. Her vil internettet være din ven eller så kan du forhøre dig om andre, der har erfaring med boligadvokater og har gjort sig i køb eller salg af boliger. 

Flere Nyheder