der er mange forskellige slags maling

12 februar 2022 Niels Geckler

editorial

Hvis du skal have malet dit hus kan du finde en maler til opgaven på malerdragoer.dk. En fagmand vil kunne fortælle dig, at maling ikke bare er maling, og det er ikke kun farven, der er til forskel. 

maler dragør

Ved første øjekast ligner maling bare maling – ikke den store forskel der, bortset fra farven naturligvis. Men spørger du en uddannet maler vil han kunne forklare dig om de mange forskellige slags maling der findes. Han vil også kunne fortælle dig, hvilken maling der skal bruges hvor og hvornår – og hvad du absolut aldrig må bruge i den og den situation eller på et givent underlag. Det er nemlig meget vigtigt at bruge det rette maling. Eller sk kan arbejdet være spildt, blive ekstra besværligt, give et dårligt resultat eller sågar i værste fald være skadeligt for væggen.

vær opmærksom på diffusionstæthed og glans når du køber maling

Den mest iøjnefaldende egenskab ved maling er umiddelbart farven og det er klart, at du først og fremmest tænker i farver, når du vælger maling til stuen, køkkenet eller facaden på huset. Men så snart malingen tørrer op vil det også vise sig, hvor blank eller mat, malingen er. det er ret synligt, særligt når der står lys på væggen. Man måler hvor blank en maling er i det der hedder glans.

I nogle rum, som for eksempel et køkken, kan det være en god idet med en blank og mere glat overflade, der er let at rengøre og ikke tager imod smuds og fugt som en mat maling gør. Til gengæld vil man ofte mene, at en mat maling ser bedre ud på væggen i stuen og soveværelse.

Et andet vigtigt begreb er diffusionstæthed. Det er et mål for hvor let malingen lader fugt passere igennem og man skal helst ikke lukke fugt inde i væggen.   

Flere Nyheder