Bliv klar til dit huskøb

16 september 2021 Steffen Hansen

Er du ved at sælge eller købe et lejemål? Så er det altid en god idé med en boligadvokat, uanset hvor nemt man tænker handlen kunne forløbe sig. Læs mere om hvorfor du skal have en uafhængig rådgiver, når du skal i gang med et køb. 

Hvilke boliger gælder? 

En boligadvokat beskæftiger sig med langt de fleste typer lejemål, hvad end det er et hus, en lejlighed, en andelsbolig eller noget andet. Det er ligegyldigt om du er sælgeren eller køberen i handlen, du kan bruge dem på begge sider.

Førstegangskøber 

Hvis du er førstegangkøber, kan der være uendeligt mange spørgsmål, og en hel del at forholde sig til. Derfor anbefaler vi at vælge en kompetent boligadvokat der kan hjælpe dig med alle dine spørgsmål. Dette kan også gøre sig gældende hvis du har prøvet at investere eller at sælge før, så kan der stadig nemt opstå nye forhold i aftalen. Du kan få hjælp af en boligadvokat både før, under og efter dit køb eller salg af bolig. 

Kan man undgå en boligadvokat? 

Det helt basale svar er ja, dog kan en boligadvokat potentielt spare dig for en del penge. Vi anbefaler en boligadvokat, der udelukkende sætter dine interesser i højsædet, når du køber en bolig. Boligadvokaten stræber efter at hjælpe dig på dine premisser, og de hjælper dig med at sørge for at handlen foregår på lovlig vis. Dermed hjælper det dig til at undgå uforudsete udgifter, som du måske ikke selv havde opdaget. På den måde slipper du for ekstraomkostninger, når handlen er gået igennem.

En boligadvokat er derfor altid rar at have, da ejendomsmægleren som udgangspunkt er på sælgerens side, og ønsker at få afsat boligen hurtigst muligt. Hvis man er sælger, så er den også rar at have, så man ikke overser noget i salgskontrakten, som kan koste en efterfølgende.

Flere Nyheder