Få hjælp i en sorgfuld tid hos den lokale bedemand

03 maj 2020 astrid_pedersen

Er du i dyb sorg over at et nært familiemedlem, din ægtefælle eller en nær ven pludselig har forladt denne jord? Er det vanskeligt at overskue alle de opgaver, som hidrører fra et dødsfald – og står du måske som eneste efterlevende med det fulde ansvar for at løse disse? Kunne du godt bruge en hjælpende hånd eller to midt i den svære tid? Og har du absolut ingen idé om hvor du skal begynde? Så kan du med fordel tage kontakt til den lokale bedemand, som tager vare på den afdøde.

Hvordan kan bedemanden hjælpe mig?

Bedemanden er en af de første personer, du møder i forbindelse med et dødsfald. Han eller hun sørger for at den afdøde bliver klædt pænt på og lagt i den kiste, som bedemanden også står for at fremskaffe.

Blandt bedemandens fremmeste opgaver er at transportere den afdøde mellem hjem, kapel og kirke, og se til at den afdøde opbevares på forsvarlig og behørig vis forud for den eventuelle ceremoni. Men bedemandens opgaver er mere mangfoldige end som så – og faktisk kan bedemanden være til rigtig stor hjælp, når du skal have alting til at falde på plads i forbindelse med begravelse eller bisættelse.

For eksempel kan bedemanden sørge for, at alle aftaler bliver sat i stand med de relevante instanser som for eksempel kirke og kirke kontor. Bedemanden indhenter de nødvendige attester som bliver brugt til ansøgning om begravelses hjælp ved kommunen – en procedure, som bedemanden også gerne forestår.

Der ud over har en lokal bedemand som oftest et solidt kendskab til de etablissementer i området – for eksempel kroer eller restauranter – som kan lægge lokaler og bespisning til eventuel frokost, gravøl eller reception. Og endelig hjælper bedemanden gerne med udfærdigelse af dødsannonce og indrykning af denne i aviser og dagblade.

Leder du efter en dygtig og kompetent bedemand i Kalundborg, kan du kigge forbi bedemand-berner.dk

Flere Nyheder