Vælg den rigtige varmepumpe

06 maj 2020
lotte_hindsberg

Hvis du har et gammelt olie- eller gasfyr og overvejer du at udskifte det til noget mere energivenligt, kan du med fordel overveje en varmepumpe. Den er billig i drift og er som udgangspunkt betalt ind efter en 5-6 år og har en levetid på 15-20 år. Samtidig er den også miljøvenlig og næste CO2 neutral. Det er kun den energi, der bruges til at drive pumpen, der er årsagen til at den ikke er hel neutral. Du kan læse mere på https://rolskov.dk/varmepumper.

3 forskellige varmepumpetyper

Der findes overordnet 3 forskellige varmepumpetyper. Jordvarme, vand til luft og luft til luft. 

Jordvarme også kaldet vand til jord er den mest effektive, men også den dyreste, da det kræves at der skal graves rør ned i hele haven. Skulle du være så heldig at have en sø i haven, kan de også lægges der. Haven skal være af en vis størrelse, for at der kan graves nok rør ned. 

Hvis din have ikke er stor nok eller du ikke er vild med tanken om, at den skal graves helt op og ødelægges, kan du vælge vand til luft. Den arbejder ud fra samme princip som jordvarmen, men i stedet for at udnytte jordens varme bruges luftens. 

Den sidste type, luft til luft er langt den billigste og henvender sig primært til sommerhuse og kolonihaver. 

Når du bestiller en varmepumpe, er det vigtigt at du har haft en autoriseret installatør ude og måle op så i får en varmepumpe i den rigtige størrelse. Samtidig er det vigtigt at den sidder et sted, hvor den ikke larmer og genere jer selv og jeres naboer. De kan desværre larme en del.

Der skal søges tilladelse til at skifte varmekilde hos kommunen. Den autoriseret installatør kan hjælpe med det praktiske. Der skal også gives besked til BRF.

Flere Nyheder