Hvad er et tandimplantat?

06 juli 2020 astrid_pedersen

Et tandimplantat er en erstatning for den naturlige tands rod. Selve implantatet – også kaldet fiksturen – fastgøres i kæbeknoglen. Her skal den danne basis for et mellemstykke, som gør det ud for tandens kerne, på hvilken en kunstig tandkrone monteres. De fleste mennesker vil bruge ordet tandimplantat som betegnelse for alle tre dele.

Hvornår er det nødvendigt med et tandimplantat?

Når en af dine tænder er gået til i en sådan grad at hverken krone eller rod står til at redde kan et tandimplantat være en mulig løsning. Det kan for eksempel være at du har fået ødelagt din tand ved et traume, eller at tanden efter en rodbehandling er blevet så skrøbelig at den nemt knækker eller flækker.

Til sidst vil tanden ikke længere kunne lappes med fyldninger – og er roden ligeledes ødelagt kan der ikke monteres en krone derpå. Så må tanden ud. Og her kan tandlægen tilbyde isættelse af et implantat som erstatning for den tabte tand.

Hvordan foregår isættelse af tandimplantat?

Tandlægen vil derpå fjerne alt hvad der er tilbage af den naturlige tand, og dernæst bore et hul i din kæbeknogle. I dette vil fiksturen blive isat, og så skal der lige gå nogle uger hvor kæbeknoglen får lov at hele og fæstne sig til fiksturen.

Mens du venter på at en krone bliver udfærdiget får du en midlertidig krone, som dog udelukkende er til kosmetiske formål og skal fjernes når du spiser, idet den sidder meget løst. Den kunstige tandkrone vil blive tilvirket således at den i facon, størrelse og farve matcher dine øvrige tænder. På den måde er der ingen der kan se at du har et tandimplantat.

Hvor kan jeg få et tandimplantat i Holbæk?

Hos Tandklinikken Brogade kan du få hjælp til tilpasning og isættelse af tandimplantat. Læs mere på https://www.tandklinikkenbrogade.dk/behandlinger#implantater 

Flere Nyheder